sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Terhi 10 Variaattorin hihna

Tässä on menty kevättalvi kipuilessa, mistä Terhiin uusi variaattorin hihna? Ameriikasta tilasin hihnan mallia 1626V395. Hihnan leveys noin 2,54cm, kaltevuus kulma 26astetta ja pituus noin 1023mm. Muutoin tuntuu olevan ihan toimiva hihna mutta hihnan korkeus on joitain 8-9mm. Liekkö tästä johtuu että hihna ei irtoa ykkösvariaattorilta tyhjäkäynnillä ja kelkka ryömii koko ajan eteenpäin. muutoin hihnapelaa hyvin. Välitys pysyy kohtuu pienenä, huippu nopeus tippu hieman mutta umpihangella jaksaa vääntää pienelläkin kaasulla hyvin. Ilman tuota ryömimis ongelmaa tuntu ajo-ominaisuudet paranevan verrattuna kuluneeseen alkuperäiseen hihnaan.
Hyvin tuntu kuitenni menevän.

5 kommenttia:

  1. Kyselin Roflexilta hihnasta Roflex-vari 24J1010 h9. Tuota kai on Terhissä kanssa käytetty. Eivät valmista hihnaa, elleivät useita satoja saa myytyä. Hihnan mitat olivat leveys 24 mm, paksuus 12 mm pituus ulkopuolelta 1010 mm. kulma 28 astetta ( 2 x 14).

    VastaaPoista
  2. Niin pitäisikö kerätä sitten porukka että ostettaisiin useita satoja remmejä, vai miten hän saataisiin niitä valmistukseen:) Tuo mainitsemani remmi koko tuntuu remmin kuluessa pelaavan hyvin, väkinäinen ryömiminen ja remmin vinkuminen paikoillaan ollessa loppuu pikku hiljaa kun remmi vähän kuluu.

    VastaaPoista
  3. Pitäisi omaan terhiin saada ykkösvariaattori kiinni, mutta kiinnityspultti on kateissa. Mitkähän on pultin mitat? Taitaa olla jokin tuumakoko? Siinä kuulunee olla pultin alla myös jokin holkki ja prikat, jotka myös kateissa. Olisiko antaa niittenkin mittoja? Ensi talvena tarkoitus päästä kelkalla lumille. Joutunee tuon mainitsemasi hihnan itsekin tilaamaan, koska alkuperäinen on aikansa nähnyt tapaus. Kiitos. ktuonone(ät)mbnet.fi

    VastaaPoista
  4. En tiedä tarkemmin pultin koosta, olisko siinä voinut olla vääränkätiset kierteet. Voisin kysellä kaverilta josko tietoa löytyisi.
    Tuolta löytyy varaosa luettelo, siinä oli jotain koko merkintöjä, voisko niistä olla apua.
    http://www.vintagesnow.com/Terhi_files/terhi_10_PM.pdf

    VastaaPoista
  5. Tänään posti toi Terhiin uuden variaattorinhihnan Wandamotorilta. Pituus 1028 mm,leveys 22 mm,paksuus 11,5 mm. Hyvin tuntuu toimivan tällä hihnalla,hintaakaan ei tullut kuluineen kuin 62 euroa. Hihnan merkki ja tyyppi: Comet,40-120.
    -jarmo-

    VastaaPoista